JURI

ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ

Διαμέσου των αιώνων, ο Οίκος maille κληροδοτεί την παραδοσιακή τεχνογνωσία και το πνεύμα δημιουργικότητάς του στις επόμενες γενιές.

Στον Οίκο Maille πιστεύουμε ακράδαντα ότι η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά και ότι το σωστό άρτυμα μπορεί να αναδείξει ένα πιάτο. Η τεχνογνωσία, η δεξιοτεχνία και ο ανθρώπινος παράγοντας συμβάλλουν στο χαρακτήρα και την ποιότητα των προϊόντων που παράγει η Maille εδώ και περισσότερα από 265 χρόνια. Η παράδοση των ιδρυτών μας, διατηρήθηκε ζωντανή από την εξειδικευμένη ομάδα που δημιουργεί σήμερα τα προϊόντα, διατηρώντας την υπεροχή που χαρακτηρίζει τον Οίκο Maille, ενώ ταυτόχρονα καινοτομεί για το μέλλον, αναζητώντας διαρκώς την τελειότητα, όπως έκανε ο Antoine-Claude Maille. Η προσοχή στη λεπτομέρεια σε όλα τα στάδια ξεχωρίζει τον Οίκο Maille – τα προσεκτικά επιλεγμένα συστατικά, οι λεπτές γεύσεις των συνταγών, η τεχνογνωσία στις μεθόδους που χρησιμοποιούνται και οι κομψές συσκευασίες.

Τη βάση για το χαρακτήρα και την ποιότητα των προϊόντων Maille αποτελούν οι μοναδικές συνταγές, οι οποίες αναπτύσσονται από την ομάδα ειδικών σε συνεργασία με έμπειρους σεφ. Δημιουργώντας καινούργια προϊόντα κάθε χρόνο, η ομάδα προτείνει νέες ιδέες, εξερευνά και αναλύει το λεπτό συνδυασμό των συστατικών προκειμένου να επιτύχει ένα σύνθετο μείγμα γεύσεων, με ευχάριστο άρωμα, επιθυμητή γεύση και σωστό χρώμα. Στη συνέχεια οι προτάσεις δοκιμάζονται και ελέγχονται ως προς την ποιότητα, βάσει πολλών κριτηρίων και σε διαφορετικά στάδια, πριν πάρουν την τελική έγκριση για παραγωγή.

Στη Maille δεν χρησιμοποιούμε μόνο μία μέθοδο – η διαδικασία παραγωγής προσαρμόζεται σε κάθε προϊόν. Για παράδειγμα, οι μουστάρδες Dijon παρασκευάζονται σύμφωνα με συγκεκριμένη διαδικασία, κατά την οποία οι σπόροι κόβονται και δεν συνθλίβονται, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την ιδιαίτερα λεπτή υφή της. Τις διαδικασίες παραγωγής διευθύνουν οι «Maitres Moutardiers» και «Maitres Vinaigriers», ειδικοί που μπορεί να αλλάξουν τη διαδικασία και να προσαρμόσουν τον εξοπλισμό σύμφωνα με το κάθε προϊόν και τις εκάστοτε συνθήκες.

Η ίδια σχολαστική φροντίδα εφαρμόζεται και στην παραγωγή ξυδιού Maille. Η Maille παλαιώνει τα ξύδια από κόκκινο κρασί σε ένα μεγάλο κελάρι. Εκεί, τα ξύδια της Maille φυλάσσονται σε μεγάλα δρύινα βαρέλια για ένα χρόνο τουλάχιστον. Το ξύλο έχει παρόμοιο ρόλο στην παρασκευή ξυδιού, όπως και στην παλαίωση των κρασιών. Τα συστατικά του ξυδιού, όπως οι φαινόλες, αλληλεπιδρούν με το ξύλο παράγοντας πιο πλούσιες γεύσεις και δημιουργώντας ένα ισορροπημένο, πλήρες προϊόν.

Η Maille φροντίζει σχολαστικά και την παρουσίαση των προϊόντων της. Από το αδιαφανές κεραμεικό δοχείο του 18ου αιώνα, τα διάσημα οικόσημα σε χρυσό και μαύρο που δημιούργησε ο Jean-Herbout το 1931, μέχρι το δοχείο Fleur de Lys από αμμόλιθο που λανσάραμε εκ νέου στην αγορά, η παρουσίαση των προϊόντων μας είναι εξίσου σημαντική με το ίδιο και προϊόν και είναι ενδεικτική της υψηλής ποιότητας που αντιπροσωπεύει ο οίκος Maille.