JURI

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Ο Οίκος Maille είναι κληρονόμος μιας παράδοσης που αντέχει στο χρόνο.

Η ποικιλία αρτυμάτων είναι εμπνευσμένη από τα 84 είδη μουστάρδας και τα 120 είδη ξυδιού που δημιούργησε ο Antoine-Claude Maille. Σήμερα, οι ειδικοί στον Οίκο Maille διαρκώς εξερευνούν, επιλέγουν και συνδυάζουν τα πιο εκλεκτά συστατικά, δημιουργώντας πλούσιες και ποιοτικές γεύσεις και υφές, που οφείλονται στην εμπειρία αιώνων.

Κύριο και ουσιαστικό ρόλο για τη φινέτσα και την ισορροπία των προϊόντων Maille παίζουν οι βασικές πρώτες ύλες και ο συνδυασμός τους με άλλα συστατικά. Στις εγκαταστάσεις της στην καρδιά της Βουργουνδίας, ο Οίκος Maille επιλέγει για τις μουστάρδες της σιναπόσπορους της ποικιλίας brassica juncea, οι οποίοι παρέχουν υψηλό επίπεδο οξύτητας, ιδανικό για αρτύματα, και προτιμώνται για την ποιότητα της υφής που δημιουργούν. Οι σιναπόσποροι καλλιεργούνται σύμφωνα με τα πρότυπα υπεροχής της Maille. Η ποιότητα του ξυδιού που προστίθεται στους σιναπόσπορους κατά τη διαδικασία παραγωγής είναι επίσης σημαντική και γι’ αυτό χρησιμοποιούμε ξύδι που παρασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της Maille.

Για τους γευσιγνώστες, η Ντιζόν είναι το συνώνυμο της πιο εκλεκτής μουστάρδας που μπορεί να αγοράσει κανείς. Το 1937 παραχωρήθηκε στη Dijon ονομασία προέλευσης, που διέπεται από συγκεκριμένους κανονισμούς, όπως συμβαίνει με τα υψηλής ποιότητας τοπικά κρασιά. Η μουστάρδα πρέπει να παράγεται σύμφωνα με την ενδεδειγμένη μέθοδο προκειμένου να ονομαστεί μουστάρδα Dijon. Αν και οι σιναπόσποροι δεν είναι απαραίτητο να προέρχονται από την περιοχή της Ντιζόν, περίπου το 40% των σπόρων μουστάρδας που χρησιμοποιούμε στη Maille παράγονται στη Βουργουνδία.

Ζωτικής σημασίας για το χαρακτήρα της ποικιλίας ξυδιών της Maille είναι η ποιότητα των κρασιών που χρησιμοποιούνται ως βάση, καθώς αναζητάμε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά για κάθε ξύδι. Όλα τα κρασιά που χρησιμοποιούνται ως βάση δοκιμάζονται και επιλέγονται από μια ομάδα ειδικών, που γνωρίζουν ότι ένα καλής ποιότητας κρασί έχει ως αποτέλεσμα υψηλής ποιότητας ξύδι.

Πιστός στη φήμη του, ο Οίκος Maille προσφέρει μια εξαιρετική ποικιλία αρτυμάτων, χρησιμοποιώντας απροσδόκητα υλικά, όπως το μάνγκο, τα βατόμουρα, το εστραγκόν και το κονιάκ. Το πάντρεμα των γεύσεων δεν εξαρτάται μόνο από τα ίδια τα συστατικά, που επιλέγονται προσεκτικά από ποιοτικές παραγωγές, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο συνδυάζονται μεταξύ τους σε μυστικές συνταγές που βελτιώνονται με τα χρόνια. Πολλά από αυτά τα αποκλειστικά προϊόντα διατίθενται μόνο στις Μπουτίκ Maille και στο online κατάστημα..

Το 1996 η Maille λάνσαρε περιορισμένης κυκλοφορίας μουστάρδες που πωλούνται απευθείας από πορσελάνινες αντλίες, η καθεμία εκ των οποίων είναι βασισμένη σε ένα ειδικό συστατικό, όπως το κρασί Chablis. Ιδιαίτερα αγαπητή είναι η Μουστάρδα με Μαύρη Τρούφα που σερβίρεται σε μαύρα δοχεία από αμμόλιθο και διατίθενται μόνο τους χειμερινούς μήνες. Την περίοδο πριν τα Χριστούγεννα, με την άφιξη στις μπουτίκ της μουστάρδας με τρούφα, οι λάτρεις του φαγητού σχηματίζουν ουρές για να αγοράσουν ένα δοχείο για το τραπέζι τους ή ακόμα και για δώρο.