JURI
Μαγειρίτσα

Εκτέλεση για την συκωταριά 

1. Βάζουμε την κομμένη συκωταριά σε ένα πλαστικό δοχείο και κάτω από το τρεχάμενο νερό για περίπου 2 ώρες. Σουρώνουμε. Αλατίζουμε πολύ λίγο.

2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τη συκωταριά για 2 λεπτά. Προσοχή να κοκκινίσει η συκωταριά. Προσθέτουμε το κρασί και μόλις αρχίσει να βράζει βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά, και αρκετό νερό ώστε να καλύψει τα υλικά μας.

3. Όταν αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαφρίζουμε πολύ καλά (θα χρειαστεί αρκετές φορές).Ψήνουμε για περίπου 45-60 λεπτά. Τα τελευταία 10 λεπτά προσθέτουμε το lemon grass.

4. Τραβάμε από τη φωτιά αφήνουμε να κρυώσει λίγο και αφαιρούμε προσεχτικά τα λαχανικά. Το lemon grass αν το έχουμε βάλει στη σούπα κομμένο σε φέτες το αφήνουμε μέσα. (κατα προτίμηση).

Εκτέλεση για τα χόρτα

1. Κόβουμε το μαρούλι σε λεπτές φέτες.

2. Ξαναβάζουμε τη μαγειρίτσα στη φωτιά και μόλις αρχίζει να βράζει ρίχνουμε μέσα το μαρούλι. Βράζουμε για 30 δευτερόλεπτα. Αφαιρούμε από τη φωτιά.

Εκτέλεση για το αυγόκομμα

1. Για κάθε λίτρο ζωμού θέλουμε περίπου 4-5 κρόκους αυγών. Χτυπάμε τoυς κρόκους σε ένα μίξερ για λίγα λεπτά και προσθέτουμε μέσα σιγά σιγά το λεμόνι και στο τέλος τη μουστάρδα.

2. Αυγοκόβουμε με τον παραδοσιακό τρόπο. Επιστέφουμε τη σούπα στη φωτιά και ζεσταίνουμε καλά ανακατεύοντας. Προσοχή να μην ζεσταθεί πολύ γιατί θα κόψει! Απομακρύνουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τον μάραθο ή άνηθο, και προσαρμόζουμε το αλάτι, το πιπέρι, και το λεμόνι στα γούστα μας.

Αφήνουμε για 5-6 λεπτά και σερβίρουμε.

Υλικά για τη συκωταριά

1 συκωταριά κομμένη σε μικρά κυβάκια(Συκώτι, Πνεύμονες, Γλυκάδια, Νεφρά κ.λ.π.)

1 κρεμμύδι κομμένο στα 2

1 πράσο (μόνο το άσπρο)

2 κλωνάρια σέλερυ

1 ντομάτα κομμένη στα 2

1 κεφάλι σκόρδο κομμένο στην άκρη

2 φύλλα δάφνης

2 αστεροειδής γλυκάνισους

Λίγο θυμάρι γρέσκο

400 ml chardonnay

Λίγους κόκους λευκό πιπέρι

Λίγο ελαιόλαδο (3 κουταλιές)

Υλικά για τα χόρτα

1-2 καφάλι μαρούλι μεγάλο πολύ καλά πλυμένο

1 ματσάκι μάραθο (ή άνηθο) ψιλοκομμένο

Υλικά για το αυγόκομμα

6-8 κρόκους αυγών

Χυμός από 2-5 λεμόνια (αναλόγως με τις προτιμήσεις σας)

70 gr μουστάρδα Maille Wholegrain

αλάτι & πιπέρι λευκό φρεφκοτριμμένο