JURI
Ελβετικό φοντύ

Εκτέλεση

Τρίβουμε το εσωτερικό μίας κατσαρόλας με το σκόρδο και προσθετουμε το κρασί. Ζεσταίνουμε στη φωτιά μέχρι να βράσει για 5 λεπτά. Προσθετουμε τη κρέμα γάλακτος και ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει.

Προσθέτουμε το τυρί και τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί μας και το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Πρέπει το μείγμα να είναι πολύ ζεστό αλλά να μην βράζει.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το corn flour με το kirsch και το προσθέτουμε στο μείγμα μας μαζί με το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.

Συνεχίζουμε να ζεσταίνουμε μέχρι το μείγμα μας να δέσει. Το μεταφέρουμε σε ένα δοχείο φοντύ και το κρατάμε ζεστό πάνω από μιά φλόγα. Αν πείξει πολύ μπορούμε να αραιώσουμε το μείγμα με λίγο kirsch ή λίγο γάλα.

Σερβίρουμε το φοντύ ζεστό σε μικρά ποτήρια με ένα κομμάτι ψωμί καρφωμένο πάνω σε ένα μικρό πηρούνι.

Υλικά

1 σκελιδά σκόρδο

250 ml λευκό κρασί (gevustraminer, Riesling, viogner)

200 ml κρέμα γάλακτος

70 gr μουστάρδα Maille Dijon Originale

600 gr τυρί Gruyere τριμμένο

1 κουταλιά του τσαγιού corn flour

70 ml kirsch

Mοσχοκάρυδο τριμμένο

πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο

2 καλά χωριάτικα ψωμιά κομμενα σε μεγάλους κύβους και φρυγανισμένα