JURI
Πατατοσαλάτα στο grill

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το grill σε μέτρια φωτιά.
Σε ένα μεσαίο μπολ ραντίζουμε τις πατάτες με το ελαιόλαδο και καρυκεύουμε με το αλάτι και το πιπέρι.
Τοποθετούμε τις πατάτες επάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτου και έπειτα τυλίγουμε αεροστεγώς με 2 στρώσεις αλουμινόχαρτου.
Ψήνουμε για 15 λεπτά, ταρακουνώντας συχνά το πουγκί και αναποδογυρίζοντάς το μέχρι να μαλακώσουνε οι πατατούλες.
Εν τω μεταξύ σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Αφαιρούμε το πουγκί από το grill. Ανοίγουμε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο και περιχύνουμε τις πατάτες με το dressing. Κλείνουμε πάλι το αλουμινόχαρτο και το ταρακουνάμε για να ανακατευτούνε ελαφρά.
Σερβίρουμε κατευθείαν από το αλουμινόχαρτο.

 

Υλικά (για 2 άτομα) 
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά, Μαγειρέματος: 15 λεπτά

450 g πατάτες κομμένες στα τέσσερα (ιδανικά και γλυκοπατάτες και μωβ πατάτες)
56 ml ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
3 κ.σ. μουστάρδα Maille Wholegrain
56 ml μηλόξυδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού