JURI
Πατατοσαλάτα με παντζάρια και γραβιέρα

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε νερό και βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα για 25 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. Στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουνε. Έπειτα τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Πλένουμε την σαλάτα, στραγγίζουμε και την κόβουμε.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το μπαλσάμικο με την μουστάρδα και τα μυρωδικά και καρυκεύουμε με το αλατοπίπερο. Σταδιακά προσθέτουμε το ηλιέλαιο όσο ανακατεύουμε την βινεγκρέτ.
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τις πατάτες, τα λαχανικά και την γραβιέρα και περιχύνουμε με την βινεγκρέτ. Αναμιγνύουμε ελαφρά και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tip: Βράζουμε τις πατάτες ανάλογα με την ποικιλία και το μέγεθός τους. Δοκιμάζουμε τις πατάτες τρυπώντας τις με ένα μαχαίρι. Εάν το μαχαίρι βγει εύκολα, τότε οι πατάτες είναι έτοιμες.

 

Υλικά (για 4 άτομα) 
Χρόνος Προετοιμασίας: 35 λεπτά, Μαγειρέματος: 25 λεπτά

450 gr πατάτες
2 μαγειρεμένα παντζάρια, κομμένα σε ζάρια
60 gr γραβιέρα, κομμένη σε κύβους
Λίγα φύλλα μαϊντανού
Πράσινη ανάμεικτη σαλάτα
1/2 φλ. μουστάρδα Maille Dijon Originale
1/2 φλ. μαϊντανός, κόλιανδρος και σχοινόπρασο (σε ό,τι αναλογία θέλουμε, ψιλοκομμένα)
1/2 φλ. ξύδι μπαλσάμικο
1/2 φλ. ηλιέλαιο
Αλάτι και πιπέρι