JURI
Μύδια σε σάλτσα μουστάρδας

Εκτέλεση

Τρίβουμε και καθαρίζουμε τα μύδια.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουνε, προτού όμως πάρουνε χρώμα. Δυναμώνουμε σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το λευκό κρασί, μέχρι το μείγμα αρχίσει να κάνει φυσαλίδες. Έπειτα, προσθέτουμε τα μύδια, τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο.
Καλύπτουμε με το καπάκι. Μετά από μερικά λεπτά, τα μύδια θα έχουνε ανοίξει. Πετάμε όσα μύδια δεν έχουνε ανοίξει.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε την μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το μείγμα και αφήνουμε να μαγειρευτεί. Χρησιμοποιώντας μία κουτάλα, σερβίρουμε τα μύδια και περιχύνουμε από πάνω με τη σάλτσα.
Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε συνοδεύοντας με τραγανό ψωμί.

 

Υλικά (για 4 άτομα) 

1 kg μύδια
2 κ.σ. ελαιόλαδο 
1 κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και χοντροκομμένο
1 μεγάλες σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
2 ποτήρια λευκό ξηρό κρασί
1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος και έξτρα για το γαρνίρισμα
Aλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. μουστάρδα Maille Dijon Originale