JURI
Ζυμαρικά με πέστο και σπαράγγια

Εκτέλεση

Μέσα στο ένα μπλέντερ χτυπάμε το σκόρδο μέχρι να λιώσει. Έπειτα προσθέτουμε το βασιλικό (ή και το λάχανο και το σπανάκι), τους ξηρούς καρπούς, το χυμό λεμόνι και το τυρί και χτυπάμε μέχρι να αναμιχθούνε. Όσο το μπλέντερ χτυπάει σε χαμηλή ένταση, προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο και έπειτα τη μουστάρδα. Καρυκεύουμε με το αλατοπίπερο και εάν επιθυμούμε προσθέτουμε μερικές νιφάδες τσίλι.
Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες.
Στο μεταξύ, σε μια γκριλιέρα ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε τα σπαράγγια για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουνε χρώμα.
Ρίχνουμε το μείγμα πέστο και τα σπαράγγια επάνω στα ζεστά ζυμαρικά και σερβίρουμε αμέσως.

 

Υλικά (για 2 άτομα) 
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά, Μαγειρέματος: 20 λεπτά

2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
2 μεγάλες χούφτες βασιλικού, λάχανο και σπανάκι (σε ό,τι αναλογία θέλουμε)
1/4 φλ. ξηρούς καρπούς (καρύδια, κουκουνάρι, αμύγδαλα ή φυστίκια)
Ξύσμα και χυμός από 1 μεγάλο ακέρωτο λεμόνι
1/3 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. μουστάρδα Maille Dijon Originale
230 gr (περίπου ½ πακέτο) ζυμαρικά (πέννες, φουσίλι, orecchiette)
1 ματσάκι (περίπου 450 gr) φρέσκα λεπτά σπαράγγια, πλυμένα και κομμένα στη μέση
Ελαιόλαδο Άλτις, για το ψήσιμο
Αλάτι και πιπέρι