JURI
Γκασπάτσο αγγουριού με κρουτόν μουστάρδας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
Μέσα σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το αγγούρι, το γιαούρτι, το ζωμό, τη μέντα, το θυμάρι, το σκόρδο και τον χυμό από το λάιμ μέχρι να ομογενοποιηθούνε, για περίπου 3 λεπτά. Καρυκεύουμε με το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε πάλι. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Σε ένα μέτριο μπολ ρίχνουμε τους κύβους ψωμιού, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατεύουμε. Έπειτα, τους τοποθετούμε επάνω σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να πάρουνε χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουνε επάνω σε σχάρα.
Μοιράζουμε το γκασπάτσο σε 6 βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε με τα κρουτόν.

 

Υλικά (για 6 άτομα) 
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά, Μαγειρέματος: 10 λεπτά

3 μεγάλα αγγούρια, ξεφλουδισμένα, καθαρισμένα από τα σπόρια και χονδροτριμμένα
1 1/2 φλ. γιαούρτι
1 φλ. «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών Knorr
1/4 φλ. φρέσκα φύλλα μέντας
2 κ.σ. φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος
1 κ.γ. χυμός από μοσχολέμονο (λάιμ)
1 σκελίδα σκόρδου
Ψωμί κομμένο σε κύβους (2 φλ.)
2 1/2 κ.σ. μουστάρδα Maille Dijon Originale
2 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. αλάτι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι