JURI
Αφράτα λουκανικοπιτάκια σφολιάτας

Εκτέλεση

Για τη ζύμη, ρίχνουμε στο μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο, 1 αυγό και 1 κ.σ. μουστάρδας και ανακατεύουμε με τον γάτζο μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη. Σταματάμε το μίξερ και πλάθουμε μια μπάλα με την ζύμη. Τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα λουκανικάκια από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουνε. Έπειτα, αφαιρούμε τα λουκανικάκια από το τηγάνι, τα αφήνουμε να κρυώσουνε και τα τυλίγουμε με τις λωρίδες του ζαμπόν
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.
Αλευρώνουμε μια μεγάλη επιφάνεια και με έναν πλάστη ανοίγουμε την ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα. Κόβουμε την ζύμη σε μικρότερα ορθογώνια, αρκετά μεγάλα ώστε να μπορούνε να τυλίξουνε τα λουκανικάκια. Αλείφουμε ομοιόμορφα με την υπόλοιπη μουστάρδα αφήνοντας τις άκρες της ζύμης καθαρές. Τυλίγουμε τα λουκανικάκια με τα κομμάτια ζύμης και τα κλείνουμε βρέχοντας με το αυγό, αφού το χτυπήσουμε.
Χαράζουμε τα λουκανικοπιτάκια και από πάνω αλείφουμε πάλι με λίγο χτυπημένο αυγό.
Ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι τα λουκανικοπιτάκια να πάρουνε χρώμα.

 

Υλικά (για 4 άτομα) 
Χρόνος Προετοιμασίας: 45 λεπτά, Μαγειρέματος: 15 λεπτά

1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλ. βούτυρο, κομμένο σε κύβους
2 αυγά (ξεχωριστά)
2 κ.σ. μουστάρδα Maille Dijon Originale (ξεχωριστά)
2 κ.σ. σπορέλαιο
1 πακέτο λουκανικάκια cocktail
8 φέτες ζαμπόν, κομμένες σε 35 ίσες λωρίδες