JURI
Ατομικά cheesecakes

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
Σε ένα μεσαίο μπολ ρίχνουμε τα τριμμένα μπισκότα, το ξύσμα πορτοκαλιού (για την βάση) και το λιωμένο βούτυρο. Μοιράζουμε το μείγμα σε 12 ατομικές φόρμες για muffin και πιέζουμε συμμετρικά στη βάση τους. Τοποθετούμε τις φόρμες στο ψυγείο.
Στο μεταξύ, σε ένα μεσαίο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη μουστάρδα και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε το αλεύρι, την κρέμα τυριού, την creme fraiche και το ξύσμα πορτοκαλιού (για την γέμιση) και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τις φόρμες και ψήνουμε για 35 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Σερβίρουμε προαιρετικά με φρέσκα βατόμουρα.

 

Υλικά (για 12 μερίδες) 
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά, Μαγειρέματος: 35 λεπτά

για τη βάση
2 φλ. τριμμένα μπισκότα τύπου digestive
1 κ.σ. ξύσμα από ακέρωτο πορτοκάλι
1/2 φλ. λιωμένο βούτυρο

για τη γέμιση
3 αυγά
3/4 φλ. ζάχαρη
2 κ.σ. μουστάρδα Maille με μέλι
2 κ.σ. αλεύρι
2 φλ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
1 φλ. crème fraiche ή sour cream
2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού