JURI
Ατομικά carrot cakes

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190οC. Αλείφουμε τις φόρμες για muffin με λίγο βούτυρο και τις βάζουμε στην άκρη. Σε ένα μικρό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα καρύδια. Βάζουμε στην άκρη.
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά μαζί με την καστανή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και βάζουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε τα τριμμένα αμύγδαλα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούνε. Προσθέτουμε το μείγμα με το βούτυρο, τα καρότα, τη μουστάρδα, τις σταφίδες, το ξύσμα από 1 πορτοκάλι, το ξύσμα από το λεμόνι και το λάιμ, το τζίντζερ, την κανέλλα και τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούνε.
Μοιράζουμε το μείγμα ίσα στις φόρμες. Ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο, να βγαίνει καθαρή. Αφήνουμε να κρυώσουνε για 10 λεπτά. Αφαιρούμε τα κέικ από τις φόρμες και τα αφήνουμε να κρυώσουνε εντελώς.
Σε ένα μέτριο μπολ αναμειγνύουμε την ζάχαρη άχνη, το νερό και το υπόλοιπο ξύσμα πορτοκαλιού. Απλώνουμε το μείγμα επάνω από τα carrot cakes και το αφήνουμε να κάτσει, για περίπου 2 ώρες προτού σερβίρουμε.

 

Υλικά (για 10 μερίδες) 
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά, Μαγειρέματος: 15 λεπτά

3/4 φλ. βούτυρο και έξτρα για άλειμμα
3 κ.σ. καρύδια θρυμματισμένα
4 αυγά
1 φλ. καστανή ζάχαρη
1 1/2 φλ. αμύγδαλα χωρίς φλούδα, τριμμένα (περίπου 3/4 φλ. τριμμένα)
3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Μια πρέζα αλάτι
1 3/4 φλ. τριμμένα καρότα (περίπου 2 μεγάλα καρότα)
2 κ.σ. μουστάρδα Maille Wholegrain
3 κ.σ. σταφίδες ξανθές
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια, 1 λεμόνι και 1 μοσχολέμονο (λάιμ)
1 1/2 κ.σ. τζίντζερ φρεσκοτριμμένο
1 κ.γ. κανέλλα τριμμένη
1/3 κ.γ. κόλιανδρος τριμμένος (προαιρετικά)
1 3/4 φλ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. νερό
20 φορμάκια για muffin