JURI
Ομελέτα με αγκινάρες

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις αλείφουμε με το λεμόνι και τις αφήνουμε για λίγο σε μια λεκάνη με δροσερό νερό.

Τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις σοτάρουμε με το ελαιόλαδο και το σκόρδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ψηθούν. Μόλις οι αγκινάρες είναι έτοιμες, προσθέτουμε το δενδρολίβανο και ψήνουμε για άλλο ½ λεπτό. Απομακρύνουμε το σκόρδο.

Προσθέτουμε τα αυγά και ψήνουμε την ομελέτα σε πολύ χαμηλή φωτιά και από τις δύο μεριές για περίπου 4-5 λεπτά από τη μία μεριά και 1 λεπτό από την άλλη μεριά.

Μπορούμε επίσης να ψήσουμε την ομελέτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για περίπου 5-6 λεπτά.

Υλικά

8 αγκινάρες

½ λεμόνι

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη

1 κουταλιά της σούπας Μουστάρδα Maille Wholegrain

2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

50 gr Σαν Μιχάλη Σύρου τριμμένο

4 αυγά αλατοπιπερωμένα, χτυπημένα μαζί με τη κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα και το Σαν Μιχάλη

1 κουτάλια της σούπας δενδρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο