JURI
Σαλάτα με γαύρο μαρινάτο και σπαράγγια

Εκτέλεση

Μπλανσάρουμε* τα σπαράγγια για 1 λεπτό και τα κρυώνουμε σε παγωμένο νερό και τα στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.

Ξεχωρίζουμε τα φύλλα των καρδιών των μαρουλιών.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μαρούλι με το κρεμμυδάκι τον άνηθο, τη μουστάρδα Maille και το μισό από το λάδι και το λεμόνι. Αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα άλλο μπολ κάνουμε το ίδιο με τα σπαράγγια.

Σε 4 ρηχά πιάτα σερβίρουμε τη σαλάτα. Τοποθετούμε από πάνω τα σπαράγγια και γύρω-γύρω τον γαύρο. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού.

i*μπλανσάρω είναι μαγειρικός όρος που σημαίνει ότι βράζουμε ένα λαχανικό -το πιο σύνηθες- ή ένα κομμάτι κρέας ή ψάρι για μικρό χρονικό διάστημα σε μπόλικο νερό που χοχλάζει έντονα και κατόπιν το κρυώνουμε αμέσως σε παγωμένο νερό.

Υλικά (για 4 άτομα)

6 καρδιές μαρουλιού (Τα υπόλοιπα φύλλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μαρουλοσαλάτα ή για φρικασέ)

20 τεμάχια γαύρο μαρινάτο

40 τεμάχια σπαράγγια λεπτά μόνο το τρυφερό τους μέρος (αν βρείτε άγρια ακόμα καλύτερα)

3 κρεμμυδάκια πράσινα ψιλοκομμένα

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

Χυμός από ένα λεμόνι

Ξύσμα από 1 λεμόνι

80 ml ελαιόλαδο

15 gr Μουστάρδα Maille Dijon Originale

Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο